De Verlegenstraat

Vanaf 2008 verschijnt er bij uitgeverij De Eenhoorn jaarlijks een nieuw deel in de serie De Verlegenstraat. Van de geplande delen zijn er tot nu toe vijf verschenen.

De boeken in deze serie zullen de kinderen vooral aanspreken om hun herkenbare verhalen.
Maar wat de serie bijzonder maakt is de link met de zogenaamde Axenroos, een indeling van 10 karaktereigenschappen die zorgen voor de manier waarop een kind met anderen omgaat (bron: Sociaal vaardig? Lieve deugd,  - gids voor de basisschool, Ferdinand Cuvelier e.a., uitg. die Keure, Brugge, 1996).

In de serie De Verlegenstraat spelen de verschillende sociale vaardigheden zoals die in de axenroos worden benoemd een belangrijke rol. Elke hoofdrolspeler uit de straat vertegenwoordigt een andere 'ax'.
Je zou zo'n ax ook een bepaalde karaktereigenschap kunnen noemen, die bepaalt hoe een kind met anderen omgaat en in de wereld staat. Het gedrag dat uit de ax voortkomt, kan 'gezond' of 'problematisch' zijn. De Verlegenstraat probeert beide aspecten te laten zien.

Tot nu toe zijn de volgende delen verschenen:

De Verlegenstraat ; hoofdpersoon Fleur; symbool pauw; ax: zich tonen
IJskonijn; hoofdpersonen Anna & Thijs; symbool poes; ax: genieten
Heksengeheim; hoofdpersoon Bram; symbool wasbeer; ax: waarderen
Mag ik hem ruilen?; hoofdpersoon Kim; symbool leeuw; ax: leiden
Hebbes!; hoofdpersoon Linda; symbool schildpad; ax: lossen

 

Klik op het boek voor een korte inhoud en een fragment:

De Verlegenstraat................ Ijskonijn................ heksengeheim................ mag ik hem ruilen ..............Hebbes
Verlegenstraat 1...................................Verlegenstraat 2.................................Verlegenstraat 3.................................Verlegenstraat 4 ..................Verlegenstraat 5

De Verlegenstraat ..................................... IJskonijn............................................Heksengeheim.................................Mag ik hem ruilen?
..............Hebbes!

 

Een boek bestellen bij Het Verboden Rijk (klik hier). Of bij bol.com? Klik hier.


Terug naar Home 

Terug naar Kinderboeken

T-Hdesign | Copyright Rien Broere All rights reserved. Home - Contact