Home

 

 

Op de site devoorleeshoek.nl is Kwakbollen en kuitenbijters opgenomen en ook het boek van bas zal daar voorgelezen te vinden zijn.


foto: Peter van Trijen (www.fotograafpetervantrijen.nl)

Dit is de website van Rien Broere, schrijver van romans en kinderboeken en verhalen. U vindt hier zijn biografie en informatie over zijn werk.
Onder de knop 'bibliografie' vindt u een totaal overzicht van de 131 tot nu toe verschenen en binnenkort uit te komen romans en kinderboeken.
Zijn verhalen verschijnen in tijdschriften en diverse methodes.

Uw vragen en opmerkingen kunt u aan hem e-mailen.


NIEUWS

Rien Broere werkt momenteel aan een nieuwe roman.


INFORMATIE VOOR SCHOLEN IN VLAANDEREN (klik hier)

O.a. over de methode ik lees met hup en aap, de rode-draad-verhalen voor Bingel, verhalen voor de Tuin van Heden, de les- en leesboekjes voor ik lees met hup en Leessprong, de voorleesverhalen en leeslessen in Wegwijzers!, de verhalen Op Verkenning, verhalen bij Reken Maar! en bij de vertelplaten voor Rekensprong.

 

LAATST VERSCHENEN:

In de succesvolle serie het boek van ... - een reeks voor beginnende lezers - is op 21 september bij De Eenhoorn een nieuw deel verschenen met als titel het boek van bas. Natuurlijk heeft ook nu Soetkine Aps de illustraties weer voor haar rekening genomen.
het boek van bas
is de opvolger van het boek van big en het boek van aap.
Reacties op deze boeken zijn verderop op deze pagina te lezen, of door in het menu bovenaan deze pagina te klikken op 'kinderboeken'.

De site leesplezier.net schreef erover:
In dit AVI M3 / AVI 1 leesboek maken we kennis met Bas en zijn kip. Ondanks de eenlettergrepige woorden is er een mooi, inhoudelijk, filosofisch verhaal verteld dat vlot leest.
De kleurrijk geschilderde illustraties zijn prachtig en geven de teneur van het verhaal en de warmte goed weer. Ze tonen nog meer details dan er beschreven zijn.

Biblion schreef:
Het is geschreven in een eenvoudige taal en woordenschat. Er worden bijna alleen maar eenlettergrepige woorden gebruikt. Toch zit er vaart en humor in.
De kleurrijke, heldere paginagrote verfillustraties benadrukken de speelse sfeer.

EERDER VERSCHENEN!

Deel 5 van Juf & co (uitgeverij Clavis):

Een vuurvliegje met een verlengsnoer

Marjolein Hund heeft de illustraties weer gemaakt.

Het schooljaar is bijna voorbij, maar er staat de klas van het vriendengroepje Emma, Aysel, Saimi, Lucas en Stan nog iets leuks te wachten: ze gaan met hun juf op schoolkamp. Meester Graus, mevrouw Wrzlinski en Theo, de vader van Stan en sinds kort de vriend van juf Greet, gaan ook mee.
Op de kampeerboerderij komen juf Greet en haar kinderen op het spoor van een eeuwenoud, kostbaar geheim. Een geheim dat ze tot op de bodem willen uitzoeken. Jammer genoeg zijn ze niet de enigen. Iemand zit hen dwars en probeert er met de buit vandoor te gaan. Wie is
deze raadselachtige figuur? En wat zal de klas ontdekken als het geheim wordt ontrafeld?

Voor een fragment en recensies: klik hier


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

het boek van aap

Dit is de opvolger van het succesvolle leesboek het boek van big. Het is opnieuw een boek geworden met twee lekker lange verhalen. Dit keer met aap in de hoofdrol.
het boek van aap is speciaal geschikt voor kinderen die een paar maanden leesonderwijs hebben gehad
.

Aap en Das zijn vrienden. Samen hebben ze heel wat lol. In het eerste verhaal foppen ze Muis, vallen ze Uil lastig, pikken ze het eten van Vos ... In het tweede verhaal is Das sip. Aap doet hard zijn best om Das op te beuren. Wil Das tikkertje of verstoppertje spelen? Is Das misschien ziek? Aap doet gek, maar daar beurt Das niet van op. Wat wil Das dan?

Voor een fragment en recensies: klik hier

......-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

KWAKBOLLEN EN KUITENBIJTERS - 30 piratenverhalen

 

160 pagina's (voor)leesplezier voor kinderen vanaf 5 jaar. Met heerlijke illustraties van Hiky Helmantel.
Een boek dat in geen enkele klas, jong gezin of bij toegewijde oma's en opa's mag ontbreken.

Op het kleine eiland Ukval wonen twee piratenbendes. Die van Ake en die van Bulle. Al jaren maken ze elkaar het leven zuur. En eigenlijk weet niemand waarom... Akes dochter Ose vindt al dat piratengedoe maar flauwekul. Maar als ze de aangespoelde jongen Knorre leert kennen, belandt ze toch in een hele reeks piratenavonturen.

Voor een fragment en recensies: klik hier

.......................
.....................................................................................-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

........ juf & co 1 juf & co 2 juf & co 3......

 OVER DE SERIE JUF & CO


 

........................

......................... VERWACHT IN 2021

...

.................................................... BOEK KOPEN?

De boeken van Rien Broere zijn natuurlijk te koop in de boekhandel. Maar ze zijn ook online te bestellen, bijvoorbeeld bij boekhandel Het Verboden Rijk (klik hier), bol.com ( klik hier) of Blz.Roosendaal (klik hier).

 

 

bijgewerkt: maart 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


T-Hdesign | Copyright Rien Broere All rights reserved Home - Contact