Romans

Tot nu toe publiceerde Rien Broere vijf romans.
Deze zijn alle verschenen bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam.
Voor een korte inhoud (en een fragment): klik op de gewenste titel.

Om online een boek te kopen: klik hier.

Romans

De pers over Illusies:

'Zwierig en ongeneerd vertelt Broere er op los, een boek om met plezier te lezen' (Het Vrije Volk)
'Broere heeft een volstrekt eigen toon. De aandacht waard, Broere is iemand die iets durft.' (Elsevier)
'Een boek met een eigen en oorspronkelijk geluid.' (Deventer Dagblad)
'Schilderachtig en kleurrijk.' (Viva)
'Een speelse toon en overtuigende typering van personages en situaties maken het tot een leuke, soms ook bittere roman.' (Zwolse Courant)

De pers over De opgraving:

'Intelligent en overtuigend. De Opgraving zit ingenieus in elkaar. Het is een roman die het Mozartsiaanse thema van "Cosi fan tutte" op een indringende manier behandelt.' (Elsevier)
'Rien Broere is een schrijver van belang. De voornaamste eigenschappen die voor het schrijven nodig zijn bezit hij in ruime mate: intelligentie, gevoeligheid, waarnemingsvermogen, taalbeheersing, fantasie en doorzettingsvermogen.' (NRC)
'Rien Broere kan schrijven, laat daarover geen misverstand bestaan.' (Haagsche Courant)

De pers over Meesterwerk met brief:

'Broere presenteert zijn uitwerking van het thema "beeldende kunst" op een zeer amusante wijze, en dat is een kwaliteit van het boek. Hij tilt het gegeven naar een literair plan.' (Vrij Nederland)
'Verrassende uitwijdingen en terzijdes en een trefzekere stijl, die zich beweegt tussen ernstig en vrolijk, cynisch en ironisch, soms hilarisch en een enkele keer tragisch.' (de Volkskrant)
'Een speels ironische inkijk in een van pretenties en holle frasen stijf staand wereldje.' (Het Nieuwsblad)
'Broere verstaat zijn vak, daarover hoeft geen twijfel te bestaan.'(De Groene Amsterdammer)

'De critici zijn op de hand van Broere, terecht want zijn schrijfstijl is los en plezierig.' (Gooi- en Eemlander)

De pers over Een hand op het graf van Massaro:

'De avonturen van de hoofdpersoon zijn levendig; Broeres raderwerk steekt vernuftig in elkaar.' (de Volkskrant)
'Een hand op het graf van Massaro
is een fascinerende roman. Broere is een onderhoudend verteller, die een intrige kan bedenken waar menig Gouden Strop-winnaar jaloers op kan zijn. Hij bewijst dat hij een roman kan schrijven waarin alles draait om de verbeelding. In literatuur is het daar ook om begonnen.' (De Stem)

'In vaak prachtige, soms wat overladen volzinnen laat Broere zijn hoofdpersoon aan het woord over de jaren die zijn leven hebben bepaald en hem nog steeds bloedstollende gedachten bezorgen. Zijn uitgebreide relaas zit vol bespiegelingen en vooruitwijzingen. Je vraagt je als lezer voortdurende af waar de verteller nou eigenlijk naar toe wil. Hierin schuilt de kracht van het boek. In een schitterende beschrijving vol tijdvertraging sleept het boek zich naar de anti-climax voor de hoofdpersoon.' (Brabants Nieuwsblad)
'Appetijtelijk verhaal.' (Vrij Nederland)

De pers over De voorstelling:

'Het boek is vlot geschreven, bevat de nodige "suspense" en vertoont het verloop van een vakbekwaam vervaardigde speelfilm.' (Biblion)
'Uiteindelijk is De Voorstelling behalve een persiflage op de soapwereld met slapstickeffecten vooral een psychologische roman over het menselijk tekort. In dat genre zijn er ontelbaar veel geschreven. Het is de kunst om nu juist die roman te schrijven die zich van al die andere onderscheidt. En daarin is Broere geslaagd dankzij zijn wonderlijke verbeelding en zijn geraffineerde vertelwijze. (BNDeStem)
'Het boek leest met vaart en is intrigerend van opzet. Broere houdt er een eigen stijl op na. Goed geschreven dus en spannend ook.' (Radio Enschede)
'De voorstelling is een literaire roman met de kenmerken van een thriller: invertief, spannend en subtiel uitgewerkt.' (Nederlandse Bilbliotheek Dienst)

 

 

Bij Zwijsen verscheen, in het kader van de inburgeringscursussen,
een boek op een eenvoudig leesniveau voor volwassenen: Het cadeau

het cadeau

Terug naar Home

T-Hdesign | Copyright Rien Broere All rights reserved. Home - Contact