Biografie

Rien Broere werd op 2 augustus 1953 in Roosendaal geboren. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk.
In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een school.
Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte hield Rien Broere zich bezig met schrijven. Aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten, later werden het vingeroefeningen voor de serieuzere literatuur.

In 1987 verscheen zijn debuutroman bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam.
Vier jaar later koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zijn gezin (vrouw, twee zoons) keerde hij terug naar zijn geboorteplaats Roosendaal.
Vanaf die tijd ging Rien Broere naast romans ook jeugdboeken schrijven.

Een flink deel van de 131 boeken en boekjes die hij tot nu toe publiceerde, schreef/schrijft hij in opdracht van uitgeverij Clavis (o.a. de reeks Juf & co) en uitgeverij De Eenhoorn (o.a. de serie De Verlegenstraat) , maar ook op verzoek van educatieve uitgeverijen (Malmberg, ThiemeMeulenhoff, Zwijsen, Cego, Van In). Daarnaast zijn jeugdboeken van hem verschenen bij De Harmonie en Het Verboden Rijk.

Naast romans en jeugdboeken schrijft Rien Broere regelmatig verhalen voor kinderen in tijdschriften en voor enkele lees- en geschiedenismethodes.

De serie van 10 Hartenboeken die hij samen met de Vlaamse illustratrice Ann de Bode maakte, is inmiddels wereldwijd in 11 talen in 22 landen verschenen. Hiermee vormen de Hartenboeken een van de meest succesvolle series in het buitenland van de afgelopen jaren.

 

Terug

T-Hdesign | Copyright Rien Broere All rights reserved. Home - Contact