Eerder verschenen

Op 14 september 2011 is bij De Eenhoorn het vierde deel van de Verlegenstraat verschenen Mag ik hem ruilen? Natuurlijk zijn de tekeningen weer van Riske Lemmens.

In een recensie over het boek schreef Leestafel.info:

Een heel leuk en apart verhaal waarbij je je heel goed kunt voorstellen hoe spannend het allemaal is voor Kim.
In het boek staan enkele geweldige, vaak humoristische, zwart-wit afbeeldingen. Riske Lemmers weet exact de sfeer en de gevoelens van Kim weer te geven. De gedachtepapa is prachtig weergegeven en om de afbeelding van Babet die aan karate doet moet je vanzelf lachen.
Dit is het vierde deel van de Verlegenstraat  Ondanks het gevoelige onderwerp is het een heel vrolijk en grappig verhaal geworden dat in lekker vlotte taal geschreven is. Kinderen zullen er enorm van genieten, echt een aanrader!

De hele recensie is terug te lezen op: www.leestafel.info/rien-broere

De site 'coole suggesties voor kinderen' schreef erover:

Het boek is heerlijk geschreven, in makkelijke en begrijpelijke taal. Om de paar bladzijdes tref je een mooie expressieve prent aan in zwartwit, waarbij gevoelens en gedachten duidelijk naar voren komen. Kinderen zullen smullen van de grappige avonturen en wendingen die het verhaal maakt, en net als Kim verbaasd zijn over de reacties van volwassenen en oudere kinderen. Want ook in het boek blijven sommige zaken onbeantwoord. Waarom praat Babet bijvoorbeeld zo raar, na het feestavondje? Zo zijn er nog een paar dingen die misschien net iets boven de pet van kinderen gaan, maar waar zeker over gesproken mag worden. Een superleuk boek, ondanks de wat zware ondertoon van het gemis van een vader en partner voor Kims moeder.

De hele recensie is hier te lezen.

Voor meer informatie en een fragment klik hier.

mag ik hem ruilen?


De onzichtbare plaaggeest
1 maart 2011 verscheen bij uitgeverij De Eenhoorn De onzichtbare plaaggeest, een boek over Midas, een jongen met DCD (eenvoudig gezegd: een motorisch onhandige jongen; een 'brokkenpiloot'). Midas is een jongen die vaak struikelt, dingen laat vallen of knoeit. Zaken waar hij zelf niets aan kan doen.

De tekeningen zijn van de hand van Yoeri Slegers.

Voor meer informatie en een fragment klik hier.

 


DEEL 2 JUF EN CO


Natuurlijk ligt ook het tweede deel van Juf en co (Clavis) in de boekhandel. Het heeft als titel: Het verhaal van de griezel en de raadselachtige verdwijningen.
Marjolein Hund maakte er weer prachtige tekeningen voor.

Voor meer informatie en fragmenten klik hier.

griezel en verdwijningen

....................................................................Het eerste deel van Juf & co

Internetsite 'De leestafel' schreef over De juf die buiten spelen als huiswerk opgaf:

Een lekker vrolijk verhaal, elk kind zou wel zo'n juf Greet willen. Ook de onderlinge verhoudingen tussen de kinderen komt goed naar voren en vooral de karakters. Lucas is voor veel dingen een beetje bang, maar het gekke is dat hij voor andere dingen helemaal niet bang is. Emma is een beetje driftig maar heeft veel geduld met haar broertje en zo heeft elk kind wel iets wat goed en minder goed is. Er staan grappige zwart-wit illustraties in van Marjolein Hund, deze zijn her en der in het boek geplaatst. 
Dit is het eerste boek uit de nieuwe serie 'Juf en co' en hopelijk zijn alle volgende boeken net zo leuk.

Begin oktober 2010 zijn bij De Eenhoorn de volgende boeken verschenen:

- Het geheim van Fielemon (deel 2 in de serie over Kester; het eerste deel is Soms zit het mee, soms zit het tegen). Ook in dit boek zijn de tekeningen weer van Bert Dombrecht.

Voor meer informatie en een fragment klik hier.

Het geheim van Fielemon- Heksengeheim (deel 3 in de serie De Verlegenstraat), natuurlijk met tekeningen van Riske Lemmens.

Voor meer informatie en een fragment klik hier.

heksengeheim

Een boek bestellen bij Het Verboden Rijk (klik hier). Of bol.com? Klik hier.

Terug

T-Hdesign | Copyright Rien Broere All rights reserved. Home - Contact