Voor scholen in Vlaanderen

Jeugdboekenweek 2014: 'Gevaar!'

Rien Broere komt graag op scholen om te vertellen over zijn werk. In een lezing van ruim een uur vertelt hij over het totstandkomen van een boek, krijgen de kinderen alle gelegendheid hun vragen op hem af te vuren, en sluit hij af met een spannend en geheimzinnig verhaal (waar de nodige intrigerende attributen bij komen kijken).


Uiteraard is Rien Broere het hele schooljaar door beschikbaar om lezingen te geven.
Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met Rien Broere.

De lezingen kunnen worden gesubsidieerd door de Stichting Lezen.
N.B.
De Stichting Lezen neemt geen Nederlandse auteurs in haar lijst op, maar toch is subsidie mogelijk. Daarvoor kunt u een formulier aanvragen via: auteurslezingen@stichtinglezen.be

Klik hier voor een filmpje dat een impressie geeft van zo'n bezoek.

Naast zijn boeken heeft Rien Broere talloze verhalen voor diverse methodes geschreven. Hieronder meer informatie over een aantal daarvan.

Bingel
Voor de nieuwe versie van Bingel (de huiswerkmogelijkheid op internet van uitgeverij Van In) schreef Rien Broere de verhalen die voor de verschillende eilanden de rode draad vormen. Deze versie wordt in september 2014 gelanceerd.

Karakter
In 2013 verscheen bij uitgeverij Van In de nieuwe schrijfmethode Karakter. De lessen in deze methode kennen alle een verhaal ter inspiratie en enthousiasmering van de leerlingen. Al deze verhalen en de liedjes van de methode zijn door Rien Broere geschreven.

Tijd voor Taal Accent
Voor de nieuwe versie van de taalmethode van Van In schreef Rien Broere alle verhalen voor de kinderen die ze krijgen voorgeschoteld in het kader van het onderdeel Voortgezet Tehnisch Lezen. De methode is in 2013 verschenen.

Tuin van Heden.nu
Voor de Tuin van Heden schreef Rien Broere ruim 150 verhalen. Deze zijn verspreid over alle leerjaren in de methode (of in de handleiding) terug te vinden. Daar zijn verhalen bij om voor te lezen, maar ook teksten die door de kinderen zelf gelezen kunnen worden.
Regelmatig wordt er gevraagd of deze verhalen in een afzonderlijk boek zijn verschenen. Dit is niet het geval. Alle teksten zijn speciaal voor de Tuin van Heden geschreven.

Ook aan de nieuwe uitgave van de methode Tuin van Heden.nu heeft Rien Broere weer in de vorm van verhalen en scenario's zijn bijdrage geleverd.

Leessprong - ik lees met hup
Evenals voor de 'oude' versie van Leessprong schreef Rien Broere ook verhalen en leeslesjes voor de nieuwe uitgave ('leessprong - ik lees met hup'). De teksten in de leerlingenboekjes zijn van hem afkomstig. Daarnaast schreef hij de als voorleesverhalen in de handleiding opgenomen themaverhalen en de verhalen bij de vertelplaten.
Bovendien verscheen er een door Rien Broere geschreven serie van 15 leesboekjes die door de kinderen vanaf het moment dat zij met leren lezen beginnen, kunnen worden gelezen. De boekjes lopen parallel aan de methode en klimmen (met de leerlingboekjes mee) op in moeilijkheidsgraad.
Voor meer informatie: klik hier.

Wegwijzers
Voor de nieuwe verkeersmethode Wegwijzers! schreef Rien Broere de verhalen bij de vertelplaten en de leesteksten in de leerlingenboekjes 1, 2 en 3. Deze methode is in de loop van 2008 verschenen.

Rekensprong - Wibbel en de betoverde cijfers
Voor Rekensprong schreef Rien Broere de verhalen over Wibbel waarmee de cijfers 0 - 9 worden geïntroduceerd. Deze verhalen horen bij vertelplaten, en zijn in een apart boekje bij de methode opgenomen. Het boekje is alleen met de vertelplaten verkrijgbaar.

Oh là là!
Voor de methode Oh là là! (taalinitiatie Frans) schreef Rien Broere de verhalen bij de vertelplaten, de voorleesverhalen en de leesteksten in de leerlingenboeken.

Overige
Vorig jaar ontvingen alle basisscholen in Vlaanderen het door Rien Broere geschreven en Annn de Bode geïllustreerde prentenboek Eerst water...! over de gevolgen en behandeling van brandwonden. Het boek is tot stand gekomen op initiatief van het Greet Rouffaerhuis.
Voor meer informatie klik hier.

In maart 2008 verscheen bij uitgeverij De Eenhoorn De Verlegenstraat, een leesboek voor kinderen vanaf 9 jaar, geïllustreerd door Riske Lemmens. In het najaar van 2009 verscheen het tweede deel in deze serie, onder de titel IJskonijn. Inmiddels zijn ook het derde - Heksengeheim - en het vierde deel - Mag ik hem ruilen? - verschenen. Het vijfde deel, met als titel Hebbes!, is in 2012 verschenen.
Voor meer informatie klik hier.

September 2010 verscheen het leesboek Het geheim van Fielemon (meer informatie: klik hier), het vervolg op de avonturen van Kester Ranzijn in Soms zit het mee, soms zit het tegen (meer informatie: klik hier).

Een bijzonder boek is De onzichtbare plaaggeest dat in 2011 verscheen. Het is een boek met een jongen in de hoofdrol die lijdt aan DCD, een motorische stoornis die hem tot 'brokkenpiloot' maakt (meer informatie: klik hier).

Daarnaast verscheen op 1 juli 2010 bij uitgeverij Clavis De juf die buiten spelen als huiswerk opgaf (meer informatie: klik hier). Dit is het eerste deel van de serie Juf en co (meer informatie: klik hier).
Het tweede deel is in oktober 2010 verschenen onder de titel Het verhaal van de griezel en de raadselachtige verdwijningen (meer informatie: klik hier).
Het derde deel - De dag dat Jodocus B. zijn paard wilde leren fluiten - verscheen in 2012 (meer informatie: klik hier).
Deel 4 - Probeer dat maar eens uit te leggen, juf! - is medio 2013 verschenen (meer informatie: klik hier).
Het vijfde deel - Een vuurvliegje met een verlengsnoer - is in voorbereiding en zal naar verwachting begin 2015 verschijnen.

Terug

T-Hdesign | Copyright Rien Broere All rights reserved.Home - Contact